ce spunem copiilor despre mos craciun psiholog cluj
Puiul de Om: „Imi doresc ca Mos Craciun sa imi aduca un cameleon cu telecomanda. Telecomanda vreau sa aiba doua butoane. Cand apas un buton, vreau sa isi schimbe culoarea, iar cand apas pe celalat vreau sa scoata limba si sa prinda o musca”.
Eu: Hmmm, nu prea cred ca Mos Craciun are o asa jucarie.
Puiul de Om: Mami, tu nu esti atenta cand citesti? Nu stii ca Mos Craciun POATE sa faca ORICE?

Si merge sa-mi aduca Mos Craciun de Mauri Kunnas sa-mi demonstreze ca asa e. Mos Craciun nu cumpara jucarii, le face impreuna cu spiridusii. Mos Craciun primeste scrisori si le citeste. PE TOATE. Mos Craciun STIE TOT. Evident Mauri Kunnas are mult mai multa credibilitate decat mine si in plus deseneaza asa frumos incat nu poate fi contrazis.

Anul acesta, evident, Mos Craciun nu-i va aduce jucaria dorita (numai daca nu se afla cumva printre voi inventatori de jucarii). Dupa cum o cunosc de rationala isi va pune doua intrebari: “Nu mi-a adus fiindca poate totusi cartea minte si Mos Craciun NU POATE ORICE?” sau “Nu am fost pe placul lui Mos Craciun de nu mi-a indeplinit rugamintea?” sau poate o sa ma surpinda cu o a treia intrebare: “Mami, Mos Craciun exista cu adevarat?”

Cand vine vorba de magia lui Mos Craciun parintii se cam impart in doua tabere. Cei care intretin povestea lui Mos Craciun si cei care sunt impotriva ei. Nu prea poti fi undeva la mijloc, Mos Craciun exista sau nu, nu poate exista “doar putin” sau “ceva mai mult”.

O sa impartasesc cu voi parerea psihologilor despre acest subiect in articolul de marti de pe blog – cine are dreptate si cine greseste si daca intretinerea povestii despre Mos Craciun dauneaza copiilor nostri.

As fi vrut sa stiu inainte care este parerea voastra? Sunteti pro sau contra lui Mos Craciun? Nu exista raspunsuri bune sau rele. Eu una am ales sa cultiv povestea lui Mos Craciun. Voi?

[sursa foto]

Comments

comments