Evaluarea psihologica a copiilor
Într-o evaluare psihologică copii sunt implicați atât părinții, cât și copiii. Ea este utilă acelor părinți pe care îi interesează starea de sănătate psihică a copilului sau celor care vor să își cunoască mai bine copiii. Evaluarea psihologică a copilului îl poate informa pe părinte asupra eventualelor probleme sau semnale de alarmă privind anumite comportamente îngrijorătoare ale copilului.
Citește mai mult despre evaluarea psihologică a copiilor.
Psihoterapie și consiliere individuală pentru copii și adolescenți
Vârstă copilăriei nu e una lipsită de griji, stres și dificultăți. Nu numai adulții, ci și copiii au probleme. Unii copii sunt prea retrași, prea timizi și nu reușesc să se integreze într-un colectiv. Alți copii nu au stare, nu pot fi atenți și deranjează orele. Alții au ticuri. Adolescenții trec prin multe schimbări fizice și psihice iar uneori le e greu să dea un sens stărilor pe care le trăiessc. De cele mai multe ori nici părinții nu știu cum să abordeze dificultățile copiilor sau ale adolescenților. Copiii sunt adesea clienții cu care un psiholog pentru copii lucrează cel mai bine. Ei sunt mai deschiși înspre învățare, mai dornici să experimenteze lucruri noi și sunt mai maleabili.
Citește mai mult despre psihoterapia și consilierea individuală pentru copii și adolescenți.
Ateliere și cursuri de dezvoltare socio-emoțională pentru copii
Atelierele și cursurile de dezvoltare socio-emoțională pentru copii sunt gândite și concepute ținând cont de vârsta lor (care dictează modul și metodele de învățare). Aceste ateliere au o tematică specifică, aleasă în funcție de cele mai frecvente dificultăți pe care am constatat că le au copiii.
Citește mai mult despre ateliere și cursuri de dezvoltare socio-emoționala pentru copii.
Consiliere psihologică și psihoterapie pentru cuplu
Multe cupluri (indiferent dacă sunt căsătorite sau nu) se află într-o relație cu probleme. Uneori cei doi simt că “nu mai e ce a fost”, “că nu mai comunică”, “că se îndepărtează unul de celălalt”. Alte cupluri contempleaza ideea terminării relației, altele se află în impas. Consilierea psihologică de cuplu poate ajută cuplul să reconstruiască armonia în relație, să crească intimitatea și să reducă problemele și conflictele.
Citește mai mult despre consiliere psihologică și psihoterapie pentru cuplu.
Curs de parenting “Învățarea începe la naștere”
Acest curs este bazat pe curicula Parenting Counts de la Talaris Institute. Este un curs special conceput pentru parintii cu copii de 0-5 ani, este un curs bazat pe cercetări știintifice solide și are scopul de a-i ajuta pe părinți sau pe orice alte persoane responsabile de creșterea și îngrijirea copilului să crească copii sănătoși din punct de vedere social și emoțional.
Citește mai mult despre Cursul de parenting “Învățarea începe la naștere”.
Consiliere psihologica pentru parinti si familie
Deși cursurile de parenting, atelierele și conferințele pot fi deosebit de valoroase pentru probleme generale, ele nu iau în considerare faptul că fiecare familie e unică, fiecare copil și fiecare mamă și tată pe care-l are sau pe care-l dobândește la un moment dat e unic. În aceste cazuri un psiholog poate fi un ghid și un aliat al părinților și al familiei în identificarea problemelor specifice acelei familii dar și a resurselor de care dispune familia pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții familiale.
Citește mai mult despre consilierea psihologică pentru părinți și familie.
Consiliere psihologică după divorț
Divorțul sau separarea poate avea un impact puternic asupra indivizilor, asupra familiei, asupra copiilor. Abordarea de către psiholog într-un cadru terapeutic a emoțiilor intense care apar și a problemelor de ordin practic (când și cum comunicăm divorțul, spre exemplu?) poate fi extrem de utilă pentru că toată lumea să se adapteze cât mai bine schimbărilor pe care le produce un divorț.
Citește mai mult despre consilierea psihologică după divorț.
Consiliere psihologica online
Pe masură ce tehnologia face posibilă întâlnirea a două persoane și în afară spațiului fizic, consilierea psihologică online devine o opțiune din ce în ce mai solicitată. Serviciile de psihoterapie și consiliere psihologică online se desfășoară prin intermediul Skype sau Whatsapp. Consilierea psihologică online este foarte potrivită pentru părinții care nu se pot deplasa la Cabinet fiindcă nu au cu cine lasă copiii acasă sau pentru acele persoane care nu locuiesc în Cluj Napoca.
Citiește mai mult despre consilierea psihologică online.
Psychotherapy in English
You could be currently living in Cluj Napoca, either by yourself or with the whole family. You may not have learned Romanian either because you don’t need to or because you find it too difficult. I’m proficient in English, therefore I encourage you to not let the language barrier stand against your looking for professional help. You may be struggling with life life challenges or dealing with depression or anxiety. You may have relationship issues, or you may simply be desiring greater self-knowledge or improving your social-emotional skills.
Ateliere, conferințe, seminarii
Oricare dintre serviciile de mai sus le pot oferi pentru comunitate, prin intermediul companiilor, al grădinițelor sau al școlilor. Mă puteți contacta pentru seminarii, cursuri, sesiuni informative, ateliere sau programe de educație parentală. Subiectele pot acoperi tematici diverse în funcție de domeniul vostru de interes și expertiza mea. Informațiile pe care le expun în aceste sesiuni nu sunt păreri personale, sunt informații derivate din cele mai noi și credibile surse științifice din domeniul psihologiei, al științelor sociale și al cercetării creierului și comportamentului uman. Experiența de mama mă ajută să traduc mai bine concepte științifice în limbaj obișnuit, însă nu este baza pe care se așează conceptualizarea unui curs, a unui atelier sau a unei sesiuni informative.
CONTACT
Error: Contact form not found.