Servicii

Sunt Diana Tarcea, psiholog clinician si psihoterapeut. Lucrez cu copii, cu parinti, cu cupluri si cu familii, atat in Cabinetul meu de Psihologie cat si online pentru aceia care fie sunt prea ocupati pentru a putea ajunge la Cabinetul de Psihologie, fie nu locuiesc in Cluj Napoca.
Sunt acreditata de Colegiul Psihologilor ca psiholog cu drept de libera practica pentru a realiza:

Evaluarea psihologica a copiilor

Intr-o evaluare psihologica copii sunt implicati atat parintii, cat si copiii. Ea este utila acelor parinti pe care ii intereseaza starea de sanatate psihica a copilului sau celor care vor sa isi cunoasca mai bine copiii. Evaluarea psihologica a copilului il poate informa pe parinte asupra eventualelor probleme sau semnale de alarma privind anumite comportamente ingrijoratoare ale copilului.

Cititi mai mult despre evaluarea psihologica a copiilor.

Psihoterapie si consiliere individuala pentru copii si adolescenti

Varsta copilariei nu e una lipsita de griji, stres si dificultati. Nu numai adultii, ci si copiii au probleme. Unii copii sunt prea retrasi, prea timizi si nu reusesc sa se integreze in colectiv. Alti copii nu au stare, nu pot fi atenti si deranjeaza orele. Altii au ticuri. Adolescentii trec prin multe schimbari fizice si psihice iar uneori le e greu sa faca sens de ce se intampla cu ei. De cele mai multe ori nici parintii nu stiu cum sa abordeze dificultatile copiilor sau adolescentilor. Copiii sunt adesea clientii cu care un psiholog pentru copii lucreaza cel mai bine. Ei sunt mai deschisi inspre invatare, mai dornici sa experimenteze lucruri noi si sunt mai maleabili.

Cititi mai mult despre psihoterapia si consilierea individuala pentru copii si adolescenti.

Ateliere si cursuri de dezvoltare socio-emotionala pentru copii

Atelierele si cursurile de dezvoltare socio-emotionala pentru copii sunt gandite si concepute tinand cont de varsta lor (care dicteaza modul si metodele de invatare). Aceste ateliere au o tematica specifica, aleasa in functie de cele mai frecvente dificultati pe care am constatat ca le au copiii.

Cititi mai mult despre ateliere si cursuri de dezvoltare socio-emotionala pentru copii.

Consiliere psihologica si psihoterapie pentru cuplu

Multe cupluri (indiferent daca sunt casatorite sau nu) se afla intr-o relatie cu probleme. Uneori cei doi simt ca “nu mai e ce a fost”, “ca nu mai comunica”, “ca se indeparteaza unul de celalalt”. Alte cupluri contempleaza ideea terminarii relatiei, altele se afla in impas. Consilierea psihologica de cuplu poate ajuta cuplul sa reconstruiasca armonia in relatie, sa creasca intimitatea si sa reduca problemele si conflictele.

Cititi mai mult despre consiliere psihologica si psihoterapie pentru cuplu.

Curs de parenting “Invatarea incepe la nastere”

Acest curs este bazat pe curicula Parenting Counts de la Talaris Institute. Este un curs special conceput pentru parintii cu copii de 0-5 ani, este un curs bazat pe cercetari stiintifice solide si are scopul de a-i ajuta pe parinti sau pe orice alte persoane responsabile de cresterea si ingrijirea copilului sa creasca copii sanatosi din punct de vedere social si emotional.

Cititi mai mult despre Cursul de parenting “Invatarea incepe la nastere”.

Consiliere psihologica pentru parinti si familie

Desi cursurile de parenting, ateliere si conferintele pot fi deosebit de valoroase pentru probleme generale, ele nu iau in considerare faptul ca fiecare familie e unica, fiecare copil si fiecare mama si tata pe care-l are sau pe care-l dobandeste la un moment dat e unic. In aceste cazuri un psiholog poate fi un ghid si un aliat al parintilor si al familiei in identificarea problemelor specifice acelei familii dar si a resurselor de care dispune familia pentru a-si imbunatati calitatea vietii familiale.

Cititi mai mult despre consilierea psihologica pentru parinti si familie.

Consiliere psihologica dupa divort

Divortul sau separarea poate avea un impact puternic asupra indivizilor, asupra familiei, asupra copiilor. Abordarea de catre psiholog intr-un cadru terapeutic a emotiilor intense care apar si a problemelor de ordin practic (cand si cum comunicam divortul?) poate fi extrem de utila pentru ca toata lumea sa se adapteze cat mai bine schimbarilor pe care le produce un divort.

Cititi mai mult despre consilierea psihologica dupa divort.

Consiliere psihologica online

Pe masura ce tehnologia face posibila intalnirea a doua persoane si in afara spatiului fizic, consilierea psihologica online devine o optiune din ce in ce mai solicitata. Serviciile de psihoterapie și consiliere psihologica online se desfasoara prin intermediul Skype. Consilierea psihologica online este foarte potrivita pentru parintii care nu se pot deplasa la Cabinet fiindca nu au cu cine lasa copiii acasa sau pentru acele persoane care nu locuiesc in Cluj Napoca.

Cititi mai mult despre consilierea psihologica online.

Psychotherapy in English

You could be currently living in Cluj Napoca, either by yourself or with the whole family. You may not have learned Romanian either because you don’t need to or because you find it too difficult. I’m proficient in English, therefore I encourage you to not let the language barrier stand against your looking for professional help. You may be struggling with life life challenges or dealing with depression or anxiety. You may have relationship issues, or you may simply be desiring greater self-knowledge or improving your social-emotional skills.

Ateliere, conferinte, seminarii

Oricare dintre serviciile de mai sus le pot oferi pentru comunitate, prin intermediul companiilor, a gradinitelor sau a scolilor. Ma puteti contacta pentru seminarii, a cursuri, sesiuni informative, ateliere sau programe de educatie parentala. Subiectele pot acoperi tematici diverse in functie de domeniul vostru de interes si expertiza mea. Informatiile pe care le expun in aceste sesiuni nu sunt pareri personale, sunt informatii derivate din cele mai noi si credibile surse stiintifice din domeniul psihologiei, al stiintelor sociale si al cercetarii creierului. Experienta de mama ma ajuta sa traduc mai bine concepte stiintifice in limbaj obisnuit, insa nu este baza pe care se aseaza conceptualizarea unui curs, a unui atelier sau a unei sesiuni informative.