Curs de parenting “Invatarea incepe la nastere”

Cursul de parenting “Invatarea incepe la nastere” este un curs bazat pe curicula Parenting Counts de la Talaris Institute. Este un curs special conceput pentru parintii cu copii de 0-5 ani, este un curs bazat pe cercetari stiintifice solide si are scopul de a-i ajuta pe parinti sau pe orice alte persoane responsabile de cresterea si ingrijirea copilului sa creasca copii sanatosi din punct de vedere social si emotional.
Scopul meu in acest demers este de a da mai departe parintilor informatii de incredere, informatii solide bazate pe cercetari stiintifice nu pe anecdote, intr-o maniera usor de inteles, intr-o maniera practica, astfel incat sa poata aplica in viata de zi cu zi ceea ce invata la curs.

Acest curs se bazeaza pe 3 axiome:

  • invatarea incepe la nastere. Copiii incep sa invete din prima zi de viata (chiar mai repede, unele lucruri le invata din perioada intrauterina). Invatarea lor se face in primii ani de viata prin noi, parintii lor. De aceea, cred ca e de datoria noastra, a fiecarui parinte sa facem tot posibilul pentru ca invatarea copiilor nostri sa fie una valoroasa.
  • dezvoltarea socio-emotionala din primii 5 ani din viata copilului este fundatia pe care se vor aseza mai apoi restul experientelor sociale, relationale si emotionale – abilitatile de a construi relatii sanatoase cu ceilalti, de a avea succes la scoala, de a-si atinge scopurile in munca sau in viata particulara sunt modelate de primele experiente de viata
  • relatia parinte-copil este un factor esential in dezvoltarea sanatoasa a copiilor – copiii care au o persoana atenta, calda, care le indeplineste nevoile fizice si emotionale sunt copii care pornesc cu dreptul in viata, sunt copii care au sanse mai mari de a deveni adulti increzatori si sanatosi din punct de vedere social si emotional.

Oportunitate pentru parinti

Sunt putine perioadele din viata noastra in care ritmul de crestere, de dezvoltare si de invatare este asa de accelerat ca in primii 5 ani din viata. Stim ca modul in care ne crestem copiii in acesta perioada isi pune amprenta asupra tuturor relatiilor viitoare si asupra intregii lui vieti. Cu toate acestea, putini dintre parinti sunt constienti de aceasta oportunitate extraordinara pe care o au in acesti primi ani din viata copilului de a le fi alaturi intr-o maniera adecvata, care sa faciliteze dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a copiilor.

Necesitatea informarii

Cursurile de parenting, articolele de parenting, cartile de parenting, emisiunile de parenting abunda in ziua de azi. Unele sunt foarte valoroase, altele dimpotriva, sunt complet eronate. Cum stim care informatii sunt valide? In cine sa avem incredere? Pana la urma orice parinte vrea ce e mai bun pentru copilul lui, insa e o lupta continua sa gaseasca informatii de incredere. Informatiile din acest curs nu sunt informatii despre “ce cred eu ca e cel mai bine”, nu sunt informatii de tipul “asa spun eu ca sunt expert in parenting”. Sunt informatii solide, sunt informatii bazate pe zeci de ani de studii, informatii filtrate si adaptate astfel incat sa serveasca nevoilor parintilor din ziua de azi.

Cine va sustine acest curs?

Cursul va fi sustinut de mine, ceea ce sper ca e un lucru bun, intrucat aduc in acelasi curs

  • experienta mea profesionala de psiholog clinician și psihoterapeut specializat in munca cu copiii, cu familiile si cu adultii
  • experienta mea personala de parinte
  • exerienta de educator parental certificat Talaris

Cum e organizata informatia in acest curs?

In acest curs informatia e organizata in 4 mari module corespunzatoare diverselor arii de dezvoltare ale copilului astfel:

cursuri de parenting cluj

Detalii organizatorice despre curs:

Cui se adreseaza: parintilor cu copii de 0-5 ani
Numar de participanti intr-o grupa: 5-10 participanti
Durata unei intalniri: 3 ore
Durata cursului: 5 saptamani
Frecventa: 1 curs/saptamana

Exista si posibilitatea organizarii acestui curs in week-end, in doua zile consecutive.

Pretul: 400 lei / curs

Inscrierea la acest curs este deschisa, data de incepere va fi anuntata ulterior, deindata ce va fi formata o grupa.

Inscrierea la curs o puteti face completand formularul de mai jos (informatiile introduse raman strict confidentiale)