Consiliere psihologica dupa divort

Uneori oamenii nu traiesc fericiti pana la adanci batraneti. Uneori se despart sau, daca au fost casatoriti, divorteaza. Sunt putine momentele din viata unui om mai dureroase decat despartile sau divortul. Se pare ca divortul ocupa locul 3, ca fiind una dintre cele mai severe forme de distres la care poate fi supusa o persoana, langa dezastre sau actele de terorism si pierderea copilului sau a sotului/ sotiei. Uneori ambii parteneri doresc despartirea, alteori doar unul dintre ei. Motivele pentru care o relatie sau o casnicie se incheie sunt multiple: infidelitate, lipsa de angajament din partea unui partener, dificultati financiare, abuz.consiliere psihologica divort

Indiferent de motive, divortul sau separarea scot la iveala sentimente puternice si dureroase in ambii parteneri: vinovatie, rusine, furie, confuzie, frica, anxietate.

Atunci cand apare divortul intr-o familie cu copii, la durerea separarii se mai adauga si angoase:

  • Oare copilul meu o sa fie distrus dupa divort?
  • Isi va mai reveni vreodata dupa divort?
  • Ce urmari are divortul asupra copiilor?

sau probleme practice:

  • Cum ii comunic faptul ca urmeaza sa divortam?
  • Ce pot sa fac eu ca si parinte ca sa il afecteze cat mai putin?

Consilierea psihologica dupa divort (sau in timpul divortului) poate fi foarte utila pentru copiii ai caror parinti divorteaza. Adesea parintii sunt consumati de propriile lor dureri, ramanandu-le putine resurse de a face fata durerii copiilor. Copiii pot si ei, la randul lor, trai stari de confuzie, pot simti vinovatie sau se pot simti abandonati. Daca conflictele sunt multiple si intense in aceasta perioada (ceea ce se intampla adesea) copilul se poate simti amenintat, infricosat.

Divortul sau separarea poate avea un impact puternic asupra indivizilor, asupra familiei, asupra copiilor. Abordarea de catre psiholog intr-un cadru terapeutic a emotiilor intense care apar si a problemelor de ordin practic (cand si cum comunicam divortul?) poate fi extrem de utila pentru ca toata lumea sa se adapteze cat mai bine schimbarilor pe care le produce un divort.

Daca doriti sa programati o sedinta psihologica, o puteti face

  • telefonand la numarul 0743123098
  • completand formularul de mai jos (informatiile introduse raman strict confidentiale)

    [sursa foto]