Managementul furiei si al impulsivitatii

Toată lumea se simte furioasă intr-un moment sau altul. Furia, in sine, nu e o problema. E doar un sentiment, o emotie la fel ca entuziasmul, frica, tristețea. Cu toate acestea, daca o tinem inauntru sau daca o lasam sa explodeze in afara poate deveni distructiva. Relatiile cu ceilalti au de suferit, performanta scolara scade si chiar starea de bine personala scade.

Aceste ateliere au rolul de a-i ajuta pe copiii de scoala primara si gimnaziala sa isi înțeleagă furia astfel incat sa poata face alegeri mai intelepte si sa isi construiasca relatii solide cu ceilalti.copil furios

Scopul atelierelor este de a le arata copiilor ca isi pot controla comportamentul si pot sa dobandească abilitati practice si strategii de gestionare a acestei emotii puternice. 

Notă: acest atelier nu este potrivit pentru copiii a caror capacitate de gestiune a furiei interfereaza cu desfasurarea atelierelor de grup. Pentru acei copii care au dificultati severe consilierea individuala este o opțiune mai potrivita pentru inceput.

Copiii vor invata:

• cum sa identifice situatiile care le provoacă furie
• sa preia responsabilitatea pentru actiunile lor
• sa identifice modalitati alternative sanatoase de a-si exprima furia
• cum sa raspunda in situatiile in care sunt provocati

Parintii (chiar daca nu participa) vor invata:

 • cum sa isi ajute copiii în lupta lor cu furia si impulsivitatea
 • cum sa ii ajute pe copii sa foloseasca tehnicile invatate la atelier pentru a face alegeri potrivite chiar si atunci cand e furios.
 • cum sa se ajute pe sine daca la randul lor, ca adulti, duc o lupta cu furia, adaptand pentru sine informatiile primite referitoare la copil

Cum si de la cine vor invata copiii?

 • copiii vor invata prin jocuri, carti si alte materiale special pregatite pentru a le trezi si mentine treaz interesul, materiale care sunt adaptate varstei lor
 • de la mine, ca psiholog clinician si psihoterapeut cu experienta profesionala și personala atat cu copii cat si cu parinti
 • de la ceilalți copii participanti la atelier. Ceilalti oameni, indiferent de varsta pe care o au, indiferent ca sunt copii sau adulti au o capacitate extraordinara atat de a învata cat si de a-i invata pe altii. Copiii au resurse nebanuite de creativitate, imaginatie și energie și un potențial uimitor de a-i ajuta pe altii. In plus, prin experiența de grup copiii invata ca nu sunt singurii care trec prin astfel de dificultati, o parte din ”rusinea” asociata furiei se disipeaza in experienta de grup.

 

 

Cum vor invata parintii?

 • In urma fiecarei sedinte parintii vor fi informati prin email despre obiectivul urmărit in sedinta respectiva si despre mijloacele folosite astfel incat sa ii poata ajuta pe copii sa isi reaminteasca sa practice activitatile si exercitiile si in afara orelor de atelier, pentru ca efectele acestui program sa fie de lunga durata.

Detaliile atelierului

Cui se adreseaza: copiilor de 6-11 ani si copiilor de 11-14 ani
Numar de participanti intr-o grupa: 5-8
Durata unei intalniri: 60 minute
Durata atelierului: 6 saptamani
Frecventa: 1 atelier/saptamana

Pretul: 240 lei / atelier (toate cele 6 sesiuni)

Lista de inscriere pentru acest atelier este deschisa. Daca sunteti interesati de participarea copilului la acest atelier va rog sa completati formularul de mai jos. Atunci cand va fi formata o grupa veti fi contactat pentru stabilirea detaliilor concrete privind data de incepere.

  Despre celelalte ateliere pentru copii puteti citi mai multe aici.

  Va astept cu drag!