Avem atât de multe amintiri legate de copiii noştri, unele plăcute, altele mai puţin plăcute, dar toate, fără excepţie valoroase. Copiii noştri au multă energie, au iniţiativă, aşa că mereu fac lucruri, ne pun la încercare, ne provoacă, ne scot din zona de comfort, ne fac să zâmbim, să râdem, să ne înfuriem, să plângem uneori. Am senzaţia că nicio zi nu e o zi obişnuită de când există Prinţesa Buclucaşă, aşa că amintirile se formează într-un ritm ameţitor.
La ce vârstă a făcut primii paşi? Unde eram când a spus pentru prima dată MAMA,care a fost prima jucărie de care s-a ataşat? Care erapovestea preferată? Ce cuvinte pronunţa stâlcit? Cum le stâlcea? Ştiţi răspunsul la întrebările anterioare? Câte întrebări mai aveți la care nu mai știți răspunsul dar v-ar fi plăcut să îl știți?M-am întrebat cum putem să ţinem vii cât mai multe dintre experienţele de părinte? Cum putem să păstrăm nu numai pentru noi, dar şi pentru copiii noştri cât mai multe amintiri?
M-am gândit la câteva modalităţi pe care le împărtăşesc aici cu voi:
- Jurnalul scris – care e ca o înregistrare de gânduri, experienţe, emoţii şi observaţii. Trăim în era digitală, așa că jurmalul (înregistrarea) poate fi orice de la un document pe laptop la o agenda Moleskine asortată cu un stilou cu peniţa subţire. Suportul pe care scrieţi jurnalul nu e atât de important, cât faptul de a-l scrie, faptul de a-l popula cu povestea propriei vieţi. Puteţi scrie zilnic, puteţi scrie când simţiţi nevoia sau când ceva extraordinar se întâmplă. Nu există reguli pentru a scrie un jurnal, e al vostru şi dacă vreţi îl împărtăşiţi, dacă nu, nu!
- Înregistrările audio cu telefonul – Uneori prințesa buclucașă merge la bunici. Caz în care vorbim zilnic la telefon. Am zeci de înregistrări audio ale convorbirilor telefonice pe care le ascult cu aceeași plăcere cu care ascult o muzică bună. Vocea ei când povestește cu pasiune despre ce a mai facut cățelul, iepurele, găinile sau cine știe ce alte lighioane e cea mai frumoasă muzică pentru mine.
- Înregistrările video cu telefonul – Astea îmi plac în mod deosebit fiindcă au o calitate pe care jurnalul și înregistrările audio nu o au – pot fi împărtășite. Între noi, cu bunicii și cu cine mai vrea să se uite la noi. Încercați o seară de familie în care în loc să vă uitați la un film, să vă uitați la filmul propriei voastre familii, așa cum s-a desfășurat până acum.
- Instagram – Îmi place mult instagramul, simt că acolo pot ”îngheţa” momente speciale. În plus, e întotdeauna la îndemână (folosesc telefonul pentru a face pozele pe care le postez) și are și câteva facilități: filtre care se pot aplica peste poze sau colaje care permit să puneți şi ceva emoţie în poze. Când mă uit în spate la pozele de instagram zâmbesc. Îmi place ce văd acolo, sunt momente din viaţa mea pe care le-am strâns şi care pentru mine sunt valoroase
- Facebook – nu cred că e nimic de detaliat aici, toată lumea știe și practică FB, unii mai public, alții mai privat, fiecare cu opțiunile lui.
- Blogul – Nu trebuie să vă pricepeți la blogging sau la scris ca să aveți un blog. Unii scriu bloguri în scop de informare, unii pentru amuzament sau alții pentru a-și așterne gândurile. Unii pentru toate cele de mai sus. Am văzut și blog-uri-jurnal, în special cele dedicate unei călătorii mai speciale, deși eu cred că avem parte de o călătorie specială zi de zi alături de copilul nostru 🙂
Cu siguranță mai sunt şi alte modalităţi, eu pe acestea le folosesc, însă atâtea platforme apar, încât dacă știți de ele e păcat să le țineți doar pentru voi.
Sursa foto: https://bit.ly/2hrZJUX